Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Οδηγίες για τους μαθητές που θα συμμετέχουν στη δράση της Κυριακής

Προς τις ομάδες των μαθητών και  μαθητριών που θα συμμετάσχουν την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στη δράση

Μερικοί αριθμοί για την εκδήλωση
Στην εκδήλωση έχουν δηλώσει συμμετοχή 62 τριμελείς ομάδες από 18 σχολεία: συνολικά 186 μαθητές και μαθήτριες.
Στην υποστήριξη των προγραμματισμένων δράσεων συμμετέχουν 13 μαθητές και μαθήτριες της Λέσχης Φυσικών Επιστημών του 2ου Γε.Λ. Ελευθερίου Κορδελιού και 16 φοιτητές μέλη των Physics Partizani. Επίσης, συνδράμουν, με διάφορους τρόπους, περισσότεροι από 10 εκπαιδευτικοί.

Τι θα πρέπει να κάνετε το πρωί της Κυριακής
Στην είσοδο του κτηρίου θα υπάρχουν 2 γραφεία υποδοχής: ένα για ομάδες Γυμνασίων και ένα για ομάδες Λυκείων. Εγγραφείτε στο αντίστοιχο γραφείο από όπου θα παραλάβετε ένα έντυπο 5 σελίδων.Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που περιέχονται στο έγγραφο. Στις 10:25 θα ξεκινήσει στην αίθουσα προβολών η προβολή του εισαγωγικού βίντεο, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε και σε αυτό το ιστολόγιο (βλέπετε παρακάτω). Η προβολή του βίντεο θα είναι διαρκής μέχρι τις 12:25.
Στο 2ο όροφο του σχολείου έχουν στηθεί 7 εργαστήρια στα οποία, με τη βοήθεια των φοιτητών και των μαθητών του σχολείου, θα παρακολουθήσετε ή/και θα πραγματοποιήσετε πειράματα και μετρήσεις για να μαζέψετε πληροφορίες και δεδομένα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Λόγω της μεγάλης συμμετοχής μπορεί να δημιουργηθεί συνωστισμός αρχικά στις αίθουσες των εργαστηρίων. Αποφύγετε το συνωστισμό και διαχειριστείτε έξυπνα το χρόνο σας: αν δεν μπορείτε να εξυπηρετηθείτε βρείτε καποιο χώρο και ασχοληθείτε με την επίλυση των 6 γρίφων που θα σας δοθούν, μέχρι να ελευθερωθεί κάποιο εργαστήριο. Δεν θα επηρεάσει την απόδοσή σας στο παιχνίδι ούτε η σειρά με την οποία θα περάσετε από τα εργαστήρια ούτε αν θα λύσετε πριν ή μετά τους γρίφους.
Μέχρι τις 13:30 ακριβώς πρέπει να έχετε καταθέσει το πόρισμα της ομάδας με το τι έχει συμβεί κατά τη γνώμη σας. Αμέσως μετά στη αίθουσα προβολών θα συζητήσουμε και θα παρουσιαστεί η λύση του μυστηρίου.


Περισσότερα: εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: