Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Stephen Hawking: ''Η ανθρωπότητα δεν έχει μέλλον αν δε μετοικήσει στο διάστημα''



Επιμένει ο Στίβεν Χόκινγκ για μετοίκηση του ανθρώπινου είδους στο διάστημα σε κάθε του ομιλία ενώ στην πιο πρόσφατη που έδωσε στην Όπερα του Σίδνεϊ στην Αυστραλία διεμήνυσε πως τα περιθώρια στενεύουν.
Ο πιο σοφός επιστήμονας της εποχής μας δήλωσε ότι ο άνθρωπος θα πρέπει σύντομα να πάει στο διάστημα, ίσως και μέσα στα επόμενα χίλια χρόνια, αν δεν θέλει να δει το είδος του να εκλείπει από τον πλανήτη.
«Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να εγκατασταθούμε σε άλλον πλανήτη» προειδοποίησε ο Χόκινγκ. «Δεν νομίζω ότι θα κατορθώσουμε να επιβιώσουμε για άλλα 1.000 χρόνια από τον εξαιρετικά ευάλωτο πλανήτη μας».
Ο Χόκινγκ έδωσε δύο διαλέξεις με αυτό το περιεχόμενο στην Όπερα του Σίδνεϊ, στις οποίες τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί μέσα σε λίγες ημέρες, μέσω της ολογραφικής τεχνολογίας, όπως έκανε και από το γραφείο του στο Cambridge.
 
Κοιτάτε ψηλά
Στο τέλος της διάλεξης ενθάρρυνε το κοινό να «κοιτάζει προς τα άστρα και όχι προς τα κάτω, τα πόδια του…».
Ο διάσημος φυσικός επιστήμονας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επανέλαβε πολλές φορές ότι η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης ναι μεν θα συμβάλει στην εξέλιξη, ..................διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: