Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Η φυσική μαγεύει

Η ENΩΣΗ       ΕΛΛΗΝΩΝ      ΦΥΣΙΚΩΝ   και το
Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών
Νέας Φιλαδέλφειας
Διοργανώνουν την εκδήλωση για αριστούχους μαθητές στις 13-14-15 Δεκεμβρίου 2013
   ΟΙ  ΜΑΘΗΤΕΣ  ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ  ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ  ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ  ΜΑΓΕΥΕΙ
                       …..….Στα άδυτα μονοπάτια της γνώσης………..
H  Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Νέας Φιλαδέλφειας (ΕΚΦΕ) σε συνεργασία με το 3ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας –Μίλτος Κουντουράς συνεχίζοντας τις προσπάθειες των τελευταίων ετών, διοργανώνει για πέμπτη  συνεχή χρονιά την πρωτότυπη και ξεχωριστή συνάντηση αριστούχων μαθητών  Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου του σχολικού έτους 2012 στις εγκαταστάσεις του 3ου Γενικού Λύκειου Νέας Φιλαδέλφειας – Μίλτος Κουντουράς στις 13-14-15 Δεκεμβρίου  2013 (σε κεντρικό ξενδοχείο της Αθήνας)
Σκοπός: Οι συμμετέχοντες μαθητές σε αυτή την πρωτότυπη  και δημιουργική συνάντηση θα έχουν την ευκαιρία μέσα από την άμεση επαφή τους με Διακεκριμένους  Πανεπιστημιακούς Δασκάλους να κατανοήσουν σε βάθος θέματα Σύγχρονης Φυσικής, να εισαχθούν στην σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο, καθώς και στις έννοιες που  την συγκροτούν αποκτώντας  κριτική και συνδυαστική σκέψη.
Προϋποθέσεις συμμετοχής.........


.........συνέχεια: εδώ.

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ντοκιμαντέρ: Τα επτά θαύματα της αρχαίας Ελλάδας






Για να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ πατήστε: εδώ.


Υ.Σ.: Για όσους δεν το γνωρίζουν, το μεγαλύτερο θέατρο της Ελλάδος με χωρητικότητα 18000 ατόμων είναι το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης!

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Διαβάστε.........

Βενιαμίν Φραγκλίνος (Benjamin Fraklin) και ηλεκτρισμός

Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος γεννήθηκε στη Βοστώνη. Ηταν το δέκατο πέμπτο από τα 17 παιδιά που απέκτησε από τους δύο γάμους του ο φτωχός σαπωνοποιός και κηροποιός Ιωσίας Φραγκλίνος. Μολονότι ο Βενιαμίν έδειξε από πολύ ενωρίς την έφεσή του για τα γράμματα, οι εγκύκλιες σπουδές του κράτησαν μόνο δύο χρόνια.
Δέκα ετών ο Βενιαμίν υποχρεώθηκε να αφήσει το σχολείο και να πάει να δουλέψει στο σαπωνοποιείο του πατέρα του. Στα 13 του μπήκε μαθητευόμενος στο τυπογραφείο του αδελφού του Τζέιμς, εργασία που του άνοιξε τον κόσμο της γνώσης. Ολον τον ελεύθερο χρόνο του ο νεαρός Φραγκλίνος τον διέθετε στο να μελετάει επιστημονικά και άλλα συγγράμματα και να γράφει σατιρικά δοκίμια και ποιήματα, μολονότι ο πατέρας του πίστευε ότι «οι ποιητές ήταν πάντα ζητιάνοι».


Περισσότερα διαβάστε: εδώ.

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Συνέδριο Φυσικής

 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο  της  Ένωσης Ελλήνων Φυσικών
Nαύπλιο, 28 Φεβρουαρίου - 2 Μαρτίου 2014
Σύγχρονη Φυσική και Κοινωνία
Επιτεύγματα – Τεχνολογία – Έρευνα
Mε τη συνδιοργάνωση  της Περιφέρειας Πελοποννήσου ,του Δήμου Ναυπλέων και της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδoς  και σε συνεργασία με το τμήμα Φυσικής του  ΕΚΠΑ ,το τμήμα Φυσικής  του Πανεπιστημίου Πατρών και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ (Είσοδος Ναυπλίου)
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής  Παιδείας και Θρησκευμάτων  

Περισσότερες πληροφορίες: εδώ.

Οκτώβριος

Καλό μήνα!!